Ödenmiş faturalar ne kadar saklanmalı?
Fatura herhangi bir nedenle yırtılırsa veya parçalanırsa, parçalar birbirine bantlanır ve tüm kopyalarla birlikte fatura dosyasında saklanır. Fatura, diğer belgeler gibi, vergi amaçlı 5 yıl saklanır.
Su faturası kaç yıl saklanmalı?
Vergi Usul Kanunu uyarınca faturaların beş yıl süreyle saklanması zorunluluğu nedeniyle, saklama ve ibraz yükümlülüğünün yerine getirilmesinde faturaların bilgisayara indirilmesi avantaj sağlamaktadır.
Resmi belgeler kaç yıl saklanır?
Resmi belgelerin ne kadar süreyle saklanması gerektiği sorusuna cevaben, genellikle mali ve hukuki belgelerin en az 5-10 yıl saklanması önerilmektedir.
Muhasebe evraklari kaç yıl saklanır?
Muhasebe kayıtları: Muhasebe kayıtları, şirketin mali durumunu gösteren belgelerdir. Muhasebe kayıtlarının saklanma süresi 10 yıldır.
Şirket faturası kaç yıl saklanır?
Diğer kanunlarda saklama süreleri Bu nedenle, 5510 sayılı Kanuna göre sosyal güvenlik kapsamındaki belge ve defterlerin saklanma süresi 10 yıldır. Türk Ticaret Kanununda ise defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.
1 ay önceki fatura işlenir mi?
Vergi Usul Kanunu’nun 231’inci maddesinde faturanın, malın teslimi veya hizmetin ifasından itibaren en geç yedi gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı hükme bağlanmıştır.
Banka dekontu kaç yıl saklanır?
5411 sayılı Kanun’un bu maddesinde, 4389 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 5. fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır. 4389 sayılı Kanun’da belgelerin saklanma süresi için bir süre sınırı belirtilmemişken, bu kez TTK’nın 68. maddesinde öngörülen on yıllık saklama süresi maddede açıkça yer almıştır.
E-fatura kaç yıl saklanır?
E-fatura saklama zorunluluğu kaç yıldır? Vergi Usul Kanunu’na göre elektronik faturaların saklanması, ilgili faturanın düzenlendiği veya alındığı yıldan itibaren ilk 5 yıl zorunludur. Türk Ticaret Kanunu’nda bu süre 10 yıldır.
Apartman evrakları kaç yıl saklanır?
Yönetmeliğin 107 nci maddesine göre; konut ve site yönetimleri, işyerine ilişkin her türlü defter ve belgeleri, ilgili oldukları yılı izleyen takvim yılından başlamak üzere on yıl süreyle saklamak ve istenildiğinde ibraz etmek zorundadır.
Elektrik ve su faturaları saklanmalı mı?
Elektronik olarak arşivlenen faturalar kaç yıl saklanmalıdır? Elektronik olarak arşivlenen faturaların saklama süresi Vergi Usul Kanunu’nun 509 sayılı Tebliğinde belirtilmiştir. Kanuna göre, e-arşiv kullanıcıları elektronik olarak oluşturdukları faturaları 5 yıl süreyle dijital olarak saklamakla yükümlüdür.
Hangi durumlarda kayıtlar 15 yıl saklanır?
‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’nde sağlık kayıtlarının işveren tarafından çalışanın iş akdinin sona erdiği tarihten itibaren en az 15 yıl süreyle saklanması gerektiği belirtilmektedir. İlgili yönetmelikte, asbest veya biyolojik etken kullanılan işyerlerinde bu sürenin 40 yıla kadar uzatılabileceği belirtilmektedir.
Tapu kayıtları kaç yıl saklanır?
Bu kayıtlar iki yıl süreyle saklanır.
Maaş bordrosu kaç yıl saklanır?
Çalışanların işyerinde şirketi korumaya yönelik tedbirleri alabilmeleri için bordro beyannamelerinin imzalanması ve yasal zamanaşımı süresi olan beş yıl boyunca personel dosyalarında saklanması gerekmektedir.
Arşiv dosyası kaç yıl saklanır?
Mükellefler arşiv malzemelerini bulundukları birimin arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza edebilirler.
Yazılı kağıdı kaç yıl saklanabilir?
(2) Sınav evrakı kurum arşivinde bir ay, üniversite arşivinde ise beş yıl süreyle saklanır.
E-Arşiv fatura kaç yıl saklanır?
E-arşiv faturaların saklama süresi 509 sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliği’nde düzenlenmiştir. Kanuna göre, e-arşiv fatura kullanıcıları, elektronik ortamda oluşturdukları faturaları 5 yıl süreyle dijital ortamda saklamak zorundadır.
Kapanan şirket evrakları kaç yıl saklanır?
Türk Ticaret Kanunu’na göre 10 yıl olan saklama süresi, Vergi Usul Kanunu (ve Sosyal Güvenlik İşlemleri Yönetmeliği) uyarınca beş yıla düşürülmüştür. Yine Türk Ticaret Kanunu’na göre defterlerin son kayıt tarihinden itibaren 10 yıl, belgelerin ise tarihlerinden itibaren 10 yıl saklanması gerekmektedir.
E-fatura geriye doğru kaç gün düzenlenebilir 2024?
Güncel olmayan tarihli e-fatura düzenlemeniz halinde kanun sizden bu faturayı en geç 7 gün içinde düzenlemenizi beklemektedir. Vergi Usul Kanunu’nun 231/5 maddesi şu bilgiyi içermektedir: Fatura düzenleme, mal veya hizmetin tesliminden itibaren en geç yedi gün içinde gerçekleşir.
Banka dekontu kaç yıl saklanır?
5411 sayılı Kanun’un bu maddesinde, 4389 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 5. fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır. 4389 sayılı Kanun’da belgelerin saklanma süresi için bir süre sınırı belirtilmemişken, bu kez TTK’nın 68. maddesinde öngörülen on yıllık saklama süresi maddede açıkça yer almıştır.