İçeriğe geç

Mevlananın Güzel Sözleri Nelerdir

Mevlana aşk için ne demiş?

“Ben ol da, bilesin!” dedi.

Ne güzel demiş Hazreti Mevlana?

Sohbet. Mevlana ne güzel söylemiş: Kendine iyi bak. Varlığına, sözlerine, tabiatına.

Ne güzel diyor Mevlana?

Sohbet. Mevlana ne güzel söylemiş: “Her şey vaktini bekler, ne gül vaktinden önce açar, ne de güneş vaktinden önce doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir.” 31 Ocak 2021

Hz Mevlana ne güzel söylemiş?

Mevlana ne güzel söylemiş: “Güzel olan her zaman iyi değildir; ama iyi olan her zaman güzeldir…” #CumanızKutluOlsun | Düzce BelediyesiFacebook.

Güzel bir aşk sözü söyler misin?

2 – Sevgililere Romantik Sözler – Kısa “Sen benim yoldaşım, mutluluğum, huzurumsun.” … “Bu evrende bana ait olan tek yer senin kalbindir. … “Dediğim gibi, ben boşuna yaşıyorum,” iki çift göz bana gülümsedi. … “Benden her zaman aşkım için kalbinin daha hızlı atmasını sağlayacak cümleleri duyacaksın.”

Ne diyordu Hz Mevlana Sevgi Şifadır?

“Aşk şifadır, aşk güçtür. Aşk; değişimin mührüdür” der Hz. Mevlana…7 Ekim 2022

Ne güzel söylemiş Mevlana insanı gördüklerinden ibaret sanma?

Yusuf Kalko | Mevlana ne güzel söylemiş; “İnsanları sadece gördüklerinden ibaret sanma, görmediklerini ara. İçi gerçeğin sureti, dışı sadece bir görüntü…” … Instagram.

Ne demiş Mevlana olursa bir hayır?

Yayınları destekleyin. İstediğiniz bir şeyi elde ederseniz, bir hayır arayın, elde edemezseniz, bin tane hayır arayın – Mevlana.

Mevlananın 7 öğüdü nelerdir?

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Öfke ve kızgınlıkta toprak gibi ol. Hoşgörüde deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün ya da olduğun gibi görün.

Her şey vaktini bekler ne gül?

“Her şey vaktini bekler. Ne gül vaktinden önce açar, ne de güneş vaktinden önce doğar. Bekle, senin olan sana gelecektir.” 2023 MEVLANA YILI! 21 Ocak 2023

Mevlananın sözü gel ne olursan?

“Gel, kim olursan ol, yine gel, ister kâfir ol, ister Zerdüşt, ister putperest. Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Kendi dergâhını kırmış olsan bile. Yüz kere tövbe et, yine gel.” diyen Mevlana’nın Konya’sından.

Canında bir can var o canı ara kimin sözü?

Beden dağında bir cevher var, bu cevherin madenini arayın…” Hikmetiyle, asırlardan beri varlığını sürdüren hikmet dolu sözleriyle insanlığın gönül kapılarını açan Şeb-i Arûs Mevlana Celaleddin Rumi’yi rahmetle anıyoruz.

Mevlana ne güzel demis?

Geçmez dediğin dertler geçer. Bitmez dersen geçer. Hayat öyle bir muamma ki; önce şükretmek gerek, sonra sabretmek gerek, sonra inanmak gerek.

Mevlana denince aklımıza ilk ne gelir?

Mevlana denince aklımıza hoşgörü, insan ve Allah sevgisi, insanların dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin kabul edilmesi gelir.

Mevlana insanı nasıl tanımlar?

Mevlana’nın düşünceleri insanı bir yönüyle Allah’a, bir yönüyle de kâinata bağlar. Yeryüzünde Allah’ın halifesi olan insan, hem Allah’a karşı sorumluluğunu yerine getirir hem de toplumda örnek bir insan olur.

Mevlana göre aşk nedir?

Aşk, etrafındaki her şeyi yakan ve yok eden kör bir ateştir. Bu yüzden bir kalpte aşk varsa, diğer tüm aşklar küle döner. Aşık ve sevgili hariç her şeyi yakar ve hatta güve örneğinde olduğu gibi, sevgili uğruna kendini bile yakar. Tasavvufta birleşme, iki kişinin birbirine karıştığında bir olması anlamına gelir.

Mevlana ne demiş gel?

Mevlana Müzesi; Gel, gel, ne olursan ol, yine gel.

Mevlana’nın 7 öğüdü nelerdir?

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Öfke ve kızgınlıkta toprak gibi ol. Hoşgörüde deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün ya da olduğun gibi görün.

Ne demiş Mevlana olursa bir hayır?

Yayınları destekleyin. İstediğiniz bir şeyi elde ederseniz, bir hayır arayın, elde edemezseniz, bin tane hayır arayın – Mevlana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir